INTEGRITETS OCH COOKIEPOLICY

VÅRA VILLKOR

Här kan du läsa om våra regler för hur vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR.

Cookies på soultrain-stockholm.se

soultrain-stockholm.se använder så kallade cookies för att kunna utveckla och optimera webbplatsens funktioner och ha möjlighet att leverera en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt. Syftet är att innehållet ska bli mer relevant och förenkla för dig som besökare.

En cookie är en liten textfil som skickas till och sparas på din dator eller mobil när du besöker vår webbplats. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära. Permanenta cookies lagras tills du själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Temporära cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder cookies på soultrain-stockholm.se för att kunna

• se information som besöksstatistik

• se vilka operativsystem som används

• se vilka webbläsare som används

• se hur webbplatsen används av våra besökare

Som besökare hos soultrain-stockholm.se har du möjlighet att hindra användningen av cookies

Vi använder inte cookies för att analysera hur du som person använder webbplatsen på individuell nivå. Cookien innehåller ingen personinformation, utan hjälper oss identifiera dig som en användare på webbplatsen. Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du enkelt stänga av, blockera och avlägsna lagrade cookies i din webbläsares inställningar. Då kommer inga cookies att lagras, men detta innebär även att du eventuellt inte kan använda vissa delar av soultrain-stockholm.se som det är tänkt.

Integritetspolicy för soultrain-stockholm.se

Din personliga integritet är viktig för oss. Vi vill att du ska vara säker på att vi hanterar dina personliga uppgifter på ett ansvarsfullt sätt. I den här integritets-policyn hittar du en övergripande information om hur vi hanterar personuppgifter och följer gällande lagstiftning. Vi förklarar också vilka rättigheter du har gentemot oss på soultrain-stockholm.se och hur du kan använda dem.

Det är viktigt att du känner dig bekväm med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför ber vi dig att läsa igenom texten noga. Genom att använda soultrain-stockholm.se accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected]

Vilken information samlar vi in?

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt. Till exempel när du besöker vår hemsida eller är i kontakt med soultrain-stockholm.se på annat sätt, som till exempel anmälan till nyhetsbrev, bordsbokning eller via kontaktformulär. Vilken information vi väljer att samla in om dig beror på hur och varför vår kontakt har uppstått. Exempel på personuppgifter är:

• Person- och kontaktinformation som namn, e-postadress, mobiltelefonnummer och postadress

• Enhetsinformation som IP-adress, språkinställningar och webbläsarinställningar

Varför behöver vi dina uppgifter?

Det huvudsakliga syftet med den personuppgiftsbehandling som soultrain-stockholm.se utför är att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster gentemot dig. Det finns flera olika skäl till att vi kan behöva samla in, hantera och spara dina uppgifter. Några av dem är för att ge dig det vi har lovat eller för att kunna erbjuda dig så bra och anpassade tjänster som möjligt.

soultrain-stockholm.se behandlar personuppgifter för följande ändamål, baserat på följande lagliga grunder:

Ändamål med behandlingen

Laglig grund för behandlingen (varför behandlingen är nödvändig – kursiv text)

För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter

Uppfylla åtaganden vi har gentemot dig

För att kunna ge dig den kundservice och hjälp du kan behöva rörande våra tjänster

För att kunna hantera ditt eventuella deltagande i tävlingar och event

För kundgrupps- och marknadsanalys i syfte att förbättra våra tjänster för dig

För utskick av erbjudanden och marknadsföring

Andra berättigade intressen

Vad är berättigat intresse?

När vi använder oss av den lagliga grunden berättigat intresse innebär det att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse, till exempel att kunna erbjuda dig bättre information om våra event och produkter. Det kan också handla om att vi vill följa upp ditt besök på ett event. Ytterligare ett berättigat intresse är att hålla våra tjänster så användarvänliga och relevanta för dig som möjligt. Därför behöver vi analysera hur tjänsterna används för att kunna göra förbättringar för dig som kund. Vårt syfte är att ge dig service i form av relevant kommunikation, olika tjänster samt relevanta och anpassade erbjudanden. För den lagliga grunden – berättigat intresse – görs alltid en intresseavvägning mellan intresset av soultrain-stockholm.se behandling av personuppgifter och individens intresse av att skydda sina personuppgifter.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

soultrain-stockholm.se säljer inte dina personuppgifter till någon och vi delar naturligtvis inte ut dina personuppgifter till vem som helst. I vissa fall kan vi dock komma att dela dina personuppgifter med utvalda tredje parter. Om det sker ser vi till att överföringen sker på ett säkert sätt som bevarar din integritet. Nedan är kategori av mottagare som vi kan dela dina uppgifter med.

• Systemleverantörer för affärssystem och ärendehantering. För att kunna genomföra våra uppdrag och tjänster så lagrar vi dina uppgifter i vårt affärssystem (ett system som administrerar våra kunder och kontakter) samt vid problem i ett ärendehanteringssystem

Var behandlar vi dina personuppgifter?

soultrain-stockholm.se och våra leverantörer och samarbetspartners behandlar som huvudregel dina personuppgifter inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES säkerställer vi att våra leverantörer och samarbetspartners lever upp till samma säkerhets- och skyddsnivå som tillämpas i EU/EES.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Personuppgifter lagras av soultrain-stockholm.se under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan. Det kan vara så länge som det är nödvändigt för att kunna utföra det vi lovat dig enligt våra avtal eller andra åtaganden. Det kan även vara så länge det krävs enligt lag eller myndighetsbeslut. soultrain-stockholm.se gallrar registrerade personuppgifter regelbundet. soultrain-stockholm.se vidtar även rimliga åtgärder för att hålla de personuppgifter som behandlas aktuella och att radera inaktuella och på andra sätt felaktiga eller överflödiga personuppgifter.

Dina rättigheter

Oavsett vilken information vi har sparat om dig ska du alltid kunna ha kontroll över dina egna uppgifter. Därför har du enligt gällande dataskyddslagstiftning tillgång till följande rättigheter.

• Rätt till tillgång (”registerutdrag”). Du kan begära utdrag över registrerade personuppgifter och verifiera den informationen vi har om dig.

• Rätt till rättelse. Du har rätt att få felaktig eller icke-komplett information om dig själv korrigerad.

• Rätt att bli raderad. Du har rätt att begära att få dina personuppgifter raderade om det är så att uppgifterna inte längre är nödvändiga för det syfte de samlades in för. Om uppgifterna är sparade på grund av en lagstiftad skyldighet att spara viss information har du dock inte rätt att kräva att dessa raderas.

• Rätt till dataportabilitet. Om vår rätt att behandla dina personuppgifter grundar sig på ett samtycke från dig eller för att fullgöra ett avtal med dig kan du ha rätt att begära att få ut uppgifterna i ett maskinläsbart format, i syfte att återanvända dem hos ett annat företag. Det gäller främst uppgifter som du själv lämnat till oss. Det är med andra ord endast vissa uppgifter som omfattas av rätten till dataportabilitet.

• Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling. Du har alltid rätt att slippa direktmarknadsföring och att invända mot sådan behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning (berättigat intresse).

• För de fall vi använder berättigat intresse/intresseavvägning som laglig grund för ett ändamål har du möjlighet att invända mot behandlingen. För att kunna fortsätta behandla dina personuppgifter efter en sådan invändning behöver vi kunna visa ett tvingande berättigat skäl för den aktuella behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter eller friheter.

• Om du invänder mot direktmarknadsföring kommer vi att upphöra med behandlingen av dina personuppgifter för det ändamålet.

• Rätt att begränsa behandling av personuppgifter

• Du har rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter om du exempelvis anser att de inte är korrekta.

Tänk på att du har möjlighet att påverka vilka kanaler vi ska använda för att kontakta dig. Exempelvis kan du välja att inte bli kontaktad via e-post eller sms. Du har också möjlighet att undanbe dig olika typer av utskick, exempelvis nyhetsbrev. I sådana fall ska du inte invända mot behandling av uppgifterna utan enbart kontakta oss och begära begränsning i kommunikationskanalerna som vi använder.

Det kostar ingenting att använda sina rättigheter. Om en begäran är uppenbart ogrundad eller orimlig kommer vi dock att ta ut en avgift som täcker våra administrativa kostnader kopplade till denna begäran. Det kan också hända att vi nekar en begäran som är ogrundad eller orimlig.

Har du klagomål?

Om du skulle ha några klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att lämna dessa till landets tillsynsmyndighet. I Sverige är det Datainspektionen som ansvarar för uppföljning och tillsyn av oss och andra bolag som hanterar personuppgifter på den svenska marknaden.

Kontaktuppgifter:

Sverige: Datainspektionen

Telefon: 08-657 61 00

E-post: [email protected]

Kontaktuppgifter till soultrain-stockholm.se

Har du frågor rörande vår hantering av dina personuppgifter eller vill du använda någon av dina rättigheter kopplade till hanteringen av personuppgifter? Kontakta oss gärna.

[email protected] soultrain-stockholm.se